BLOG

Naboso

03.04.2019

Trend posledních několika let, ale hlavně předchozích několika tisíciletí, kdy boty nebyly nebo odpovídaly kritérium dnešních barefoot ("bosých") bot. A to je podle mě pádný argument - bosé chození je starší a přirozenější a prověřenější než chůze v botách. Na druhou stranu, podmínky se změnily, už neběháme s oštěpem po pralese. Většinu dne sedíme,...

Bolest

23.01.2018

Téměř každý dospělý pacient přichází do ordinace fyzioterapeut, protože má nějakou bolest. Je to každodenní hlavní téma, se kterým pacienti přichází. Chtějí, abychom je bolesti zbavili, bolest je něco, co k jejich životu nepatří, přidala se k nim nějak omylem, je to na nadbytečné a obtěžující.

Redukce

23.01.2018

Nyní je měsíc redukčních diet. Ale já jdu opačným směrem. Nehodlám nic redukovat, ale naopak obohacovat. Nezajímám se o hmotnost, ale o pohyb a jeho rozmanitost.

Tak jako zvířata nerozlišují pozitivní a negativní emoce, tak možná neexistují ani dobré a špatné pohyby, nebo o něco odborněji řečeno fyziologické a patologické pohyby nebo hybnost.

Pokaždé, když mi do ordinace s dítětem kromě maminky vstoupí i tatínek, v duchu a někdy i nahlas, za to děkuju.

© 2017 Mgr. Veronika Hlaváčová Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky